ISSUU-cover met Aurasma

Voor de vierde opdracht van multimedia 2 moest de cover van de ISSUU voorzien zijn van een Aurasma-toepassing. Hieronder een aantal screenshots van het ontwikkelingsproces samen met een kort woordje uitleg. Om de ISSUU-cover werkend te krijgen met Aurasma moet de gebruiker de ontwikkelaar volgen. Deze is op te zoeken via de zoekfunctie van de applicatie. Voor onze ISSUU zijn we terug te vinden onder de naam YDogMedia.

De gebruiker moet eerst een account aanmaken op de website of de applicatie van Aurasma. Dit proces verloopt zoals bij de meeste websites en tools vrij simpel: na het invoeren van een e-mailadres en een wachtwoord kan je na een e-mailverificatie onmiddellijk aan de slag.

Om een eigen Aura te creëren moet je eerst een Trigger toevoegen aan je account. In ons geval is dit een  afbeelding met een hoge resolutie van de ISSUU-cover. Het bestand dient als herkenningspunt voor de software. Op die manier kan de smartphonecamera van gebruikers de vormgeving herkennen.

Als tweede stap moeten de Overlays toegevoegd worden. Dit zijn de video’s en afbeeldingen die moeten verschijnen wanneer een gebruiker de Trigger bekijkt met de camera van zijn smartphone.

schermafbeelding-2016-11-15-om-15-17-28

Tot slot is er de laatste stap waarbij de Trigger en Overlays samengevoegd worden. Dit gebeurt met behulp van een editor waar de ontwikkelaar de zones (Hotspots) aanduidt waar de Overlays moeten verschijnen. Daarnaast zijn er verschillende extra’s die toegevoegd kunnen worden. Zo werd er bij beide Overlays gekozen voor een drukfunctie. Wanneer op het WordPress-logo gedrukt wordt, opent de applicatie de WordPress-pagina met de toepassing van IoT. Bij het aanraken van de video wordt deze vergroot naar het volledige scherm.

schermafbeelding-2016-11-15-om-15-18-10

De Aura kan privaat of publiek gedeeld worden. Na het opslaan kan de ontwikkelaar ook tags toevoegen waardoor de creatie makkelijker te vinden is in de zoekfunctie van de applicatie. Na publicatie is de Aura onmiddellijk werkend via de officiële applicatie die te downloaden is via de App Store van Apple of de Google Play Store van Android.

img_0622

Aurasma heeft wel als minpunt dat gebruikers de ontwikkelaar moeten volgen indien ze willen dat de overlays functioneren. Het grote pluspunt is dat Aurasma een gratis de basisfuncties aanbiedt voor een onbepaalde tijd.